nl fr

Een goed rapport

Luckie | 13 oktober 2009

Maandag 12 oktober: we worden uitgenodigd met Alex bij het schisisteam.  Ze worden binnenkort 2 jaar, die kleintjes van ons, en dat is het moment waarop er een grondige 'schisis' controle gedaan wordt in Leuven. Geen idee wie we allemaal gaan zien en hoe lang het gaat duren.

's Morgens breng ik Elly naar kribbe. Onderweg in de wagen vraagt ze herhaaldelijk naar Alex.  Ik probeer haar duidelijk te maken dat we met Alex naar de dokters gaan en dat ze naar zijn neusje en mondje gaan kijken.  'Alex ziek?' 'Alex pijn?'  'Elly ook pijn !'  Ze neemt dan vrede met de uitleg dat we gaan kijken hoe mooi Alex wel geworden is. 'Alex mooi, Elly mooi'.

Alex vraagt thuis naar Elly. Hij lijkt wel verloren. Speelt wat, loopt me wat achterna.   Een lekkere tas verse soep rond 10h, bedje in, en om 12h terug op.  Rare dagindeling, maar met zo een prutske om 13h bij de dokters zijn, is dan ook een raar uur hé.

Tegen 12.45h zijn we in Sint-Raphael, geïnstalleerd en wel in de wachtzaal.  Niemand aanwezig nog niet, ideaal moment om zijn huisgemaakte portie 'pasta elleboogjes met scampi's in tomatenroomsausje' op te peuzelen.  Dikke portie, alles opgelepeld !   Een koppel met een schisiszoontje komt binnen.  'We zijn hier voor 't zelfde', zegt de mama.  'We komen van Gent, 2h gereden, goed werk daar, weinig omkadering'.  Geen idee hoe het er daar aan toegaat, maar omkadering is er naar hartelust in Leuven !

Al snel roept Mieke ons binnen.  Ze overloopt met me zijn taal- en spraakontwikkeling, test met tekeningen hoever hij staat en we glunderen.  Mooi zo, op 2 weken tijd heeft Alex veel achterstand ingehaald !  Dubbele articulatie dat wel, typisch voor vele schisiskindjes, keel- en neusklanken ook, maar niet te erg.  Volhouden, veel taalspelletjes doen en in februari zien we elkaar terug.

We mogen gaan wachten in de wachtzaal, maar we hebben niet de kans om te gaan zitten. De psychologe van het schisisteam roept ons bij haar.  Geen problemen, alles in orde.  Na 5 min. kruipt Alex terug in zijn buggy en zwaait duchtig dada. Hij wil weg.  Een betterfood koekje als dessert brengt even rust.

We mogen opnieuw gaan wachten in de wachtzaal.  'Dat gaat hier nogal vooruit', roept de Gentse mama me toe.  Alex zwaait naar Herben, haar zoontje.  Hij zit er wat beduusd bij, die kleine kerel.  Ondertussen worden we al binnengeroepen in 't volgende kabinet.

Daar zit een heleboel grijze massa samen.  Ha, Prof Vanderpoorten hebben we afgelopen zaterdag nog gestalcked op 't VAGA congres.  Hij kijkt naar Alex zijn oren en zijn gehemelte en legt me geduldig uit, met een schetske, wat de status is.  Prof Verdonck kijkt naar zijn tandjes.  'Mooi zo, wel blijven poetsen, ook 's morgens (deed ik nog niet) en geen gesuikerde dranken aan een drinkflesje (heb ik niet de gewoonte in).'  Alex kruipt nog eens in zijn buggy.  Prof Schoenaers merkt op dat 't weer typisch een 'wittekop met blauwe ogen' is.  Trots bespreekt hij het resultaat. Er vliegen wat medische termen over en 't weer tussen de artsen.  Alex zijn lipje is mooi symmetrisch, soepel, niet gespannen en lang genoeg.  Algemeen een goed rapport !  Ondertussen bestudeert Alex het effect van druppelend drinken op een plastieke stoel.

Prof. Schoenaers wil nog enkele foto's. Alex trekt zijn mooiste gezichten, steekt herhaaldelijk zijn neus in de lens, maar na een paar pogingen heeft de Prof toch wat hij nodig heeft.

We vertrekken, 't is 14h.  Die kleine kerel van me duwt de stoelen onder de tafel en komt me nadoen als ik de proffen de hand schudt.  Flink zo !  Tot volgend jaar allemaal ! Bedankt voor de goede zorgen !

We passeren nog efkes langs 't Bagetje, bij zijn 'peter'.  Dan gaan we samen zusje halen... 


Eerdere reacties

Reageer ook »
Mama van drie meisjes 

13 oktober 2009

Proficiat met het goede rapport! Leuk om dat te lezen, in afwachting om "live" uitgebreider alles te horen en te vertellen ;-) ! Super dat er zo'n goede opvolging is.

minte 

13 oktober 2009

Fijn om nog iets van je te lezen & dat het duidelijk goed gaat :)

Wat vind jij?


Andere blog artikels van Luckie

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van Zappybaby.be, schrijf je dan in op onze wekelijkse nieuwsbrief.

Meest gelezen:

Kies hier je horoscoop

Horoscoop: Sterrenbeeld

Je zwangerschap week na week

zwangerschap week na week

Hier kan je week na week volgen hoe je lichaam verandert, hoe groot het kleintje in je buik (al) is en nog veel meer...

De websites van sanoma maken gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?   Info   Deze melding verbergen