nl fr

Eén. 1. One. Uno. Un.

leene | 31 december 2011

En naturellement kan ik het nog in andere talen. In't duits ook, maar als'k het duitstalige "één" zeg of typ, heb ik de oncontroleerbare neiging om daar "zwei, polizei" achter te zetten en vanaf dan ben'k vertrokken. Geen probleem zou je denken, maar als ik eenmaal duitstalig vertrokken ben, dan is er geen houden meer aan. Dan is't jawohl van hier tot ginder en eten we wurst met schnitzel en ook al vind'k dat laatste best lekker, er moet steppegras bij en veel mayonaise.
En lap. Nu'k mayonaise zeg, denk ik aan kip van't spit tussen een pistoléeke.
'k Ben er van aan't afkicken, van m'n zaterdagse zalige zonde, maar enkel omdat het kip-van't-spit-kraam 2 weken verlof nam. 'k Heb nog een paniekerige: "oh nee, en wat moet ik dan 2 weken eten?!" uitgebracht, maar Meneer en Mevrouw Kip waren niet te overhalen om toch speciaal voor mij een kippeke te brengen.
Vorige week heb'k die kip gemist, vandaag heel wat minder...Voor vele mensen is't vandaag een speciale dag. Er wordt in't rond gecrosst voor verse groentjes, kapsels worden gedaan vlak voor of vlak nadat men gaat aanschuiven bij de bestellingen-afhalen-rij bij de bakker, tafels worden gedekt, drank ligt overal koud en outfits worden piekfijn voorbereid.
Hier is dat uiteraard niet anders.
Overal worden goede voornemens gemaakt en wordt er misschien gereflecteerd over het voorbije jaar. Wat kon er beter, wat was er zo magisch dat je't nooit meer wil vergeten en hoe pakken we't vanaf morgen aan.
En hier is dat uiteraard niet anders.

En toch.
Hier liggen per persoon 2 outfits klaar, zijn de kapsels al sinds deze ochtend vroeg in orde, staat de tafel al gedekt om ze vanavond nogmaals te dekken en...hangt er een speciaal sfeertje.
Mijn liefste Fedde is namelijk 1 vandaag.
Exact één jaar geleden stond mijn materniteitskamer ondertussen al vol blinkende gezichten. 'k Was doodop (want mijn heilig water was al op 29december "gescheurd" kan je weten...Bij mij dus geen gezever "dat het allemaal wel meevalt hoor") maar oh zo trots.
Gedurende heel die negen-maanden-durende-glorie heb'k altijd uitgekeken naar't moment dat ik die zoon van mij in de armen van mijn Mammie en Pappie kon geven. En 't was exact zoals ik het me altijd voorstelde. De één al snotterender dan de ander, maar allebei glimmend van trots op mij, maar vooral op die prachtige neem-daar-alsjeblieft-constant-foto's-van-baby Fedde.
En vanaf vandaag is dat een peutertje.
'k Kreeg natuurlijk meteen deze ochtend vroeg al tranen in m'n ogen als'k er aan dacht en volleerde-bleit-zijnde is dat nog niet gestopt.
'k Heb tot een gat in de nacht alles hier versierd in ware leene-stijl (lees als: volledig op't laatste moment, maar alles piekfijn en geheel niet overdreven, met 2 van die grote mooie heliumballons en nog zo'n extragrote die zelfs happy birthday begint te zingen als j'erop mept... 'k maakte zelfs een "centerpiece" voor de grote feesttafel, met een vaas en ballonnen erin...totaal onnuttig en ie-de-reen zal zich afvragen wat die pot ballonnen daar staat te doen, maar 't kan me echt geen hoelareet schelen: mijn zoon wordt 1!).
La Omama maakte de alomgekende reuzegrote crême-au-beurre waarop straks hopelijk ook Fedde's eerste foto zal pronken die we hebben laten maken door zo'n geweldige taartenfee en op de biscuit van de bakker (met diezelfde bestellingen-afhalen-rij, jep) zal Bumba pronken, net zoals op al die vlaggen en ballonnen die hier hangen, alsook de bordjes en bekertjes.

Ik kan het niet vatten.
Een jaar en'n dag geleden wist'k bijlange nog niet hoe mijn leven zou veranderen, al had'k hele sterke vermoedens en probeerde ik me er vanalles bij voor te stellen. Maar plots ben je mama en de wereld verandert. Ik ook.
Die Fedde veranderde uiteraard nog het meest (en 'k heb gelukkig al meer dan 5000 foto's om dat nog'ns te bevestigen). Hij ging van platte baby, gefrustreerd omdat hij vele dingen nog niet kon, naar een kleine peuter, eveneens vaak gefrustreerd omdat hij vele dingen nog niet kan. Lap, dat heeft-ie van z'n mama waarschijnlijk. Ondertussen kan hij zelf zo veel, maar zijn grenzen en wensen liggen al-tijd hoger en natuurlijk zegt elke mama dat over d'r kind, maar dit is mijn blog, toch?
Ondertussen is die baby geëvolueerd van liggen-op-het-speelkleed-zonder-veel-te-doen naar o-ve-ral zijn, BEHALVE op de plek waar mama hem graag wil terugvinden. Kastje-open-kastje-toe was voorheen een mooi spel om te aanschouwen voor hem, maar is ondertussen dé manier om de inhoud van die kastjes op de grond te gooien, er nog eens goed mee te rammelen en om dan hopelijk ook nog iets te gaan ver

Eerdere reacties

Reageer ook »
Eeyor 

6 januari 2012

@deusjevoke : mooi filmpje meid !!!

nora-lee 

4 januari 2012

Super leuke blog!

deusjevoke 

4 januari 2012

Ik ben gisteren ook 1 geworden, als single mama van het beste ongelukje dat me ooit is overkomen, ik prefereer het woord "wonder"dan ook. Ik heb zondag de hele dag zitten knutselen ana een filmpje samengesteld uit ene etmaal aan verzameld fimmateriaal, en heb dan ook wat afgejankt tijdens het maken ervan. Van een snoezig wurmpje tot een flinke dreumes. Van een pruttelend knuffelpopje tot een vrolijk taterende rechtop lopende mammezel. Even stoefen dus: http://www.youtube.com/watch?v=Qdiid5mXC0w - met een prachtige Duitsetalige soundtrack :p Ik denk bij Ein dan enkel wel aan "Eins, ... daar kommt die sonne" (of hoe schrijf je het allemaal ;)

Wat vind jij?


Andere blog artikels van leene

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van Zappybaby.be, schrijf je dan in op onze wekelijkse nieuwsbrief.

Meest gelezen:

Kies hier je horoscoop

Horoscoop: Sterrenbeeld

Je zwangerschap week na week

zwangerschap week na week

Hier kan je week na week volgen hoe je lichaam verandert, hoe groot het kleintje in je buik (al) is en nog veel meer...

De websites van sanoma maken gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?   Info   Deze melding verbergen