nl fr

Groenere lente: thuis

23 april 2012

54648_images5595fullmilieubewust-fles-kudzu.jpg

Wil jij best een inspanning doen om in je dagelijkse leven 'groener' te worden en je kinderen milieubewust op te voeden? Maar geen zin in overdreven gedoe? Millie Hemelsoen, ecologisch onderneemster, geeft je bruikbare tips!

 • Hervulfles en lunchbox
  Als je hervulbare flessen gebruikt om je dagelijkse portie water uit te drinken, bespaar je niet alleen geld maar ook op afval. Het aantal PET-flessen wordt enorm gereduceerd.
  Ben je niet zo dol op het 'zuivere' kraantjeswater? Dan kan je kiezen voor een hervulbare fles waar al een filter in zit. Zo heb je altijd lekker water bij de hand. Je hoeft heus geen literfles mee te sleuren, hervulbare flessen zijn er ook in kleinere formaten.

  lunchskin kudzuNeem jij boterhammen mee naar het werk? Of eet je kindje boterhammetjes op school? Denk er dan aan om geen aluminiumfolie te gebruiken maar kies voor een brooddoos of hippe lunchskin .
  Aluminiumfolie kan weliswaar volledig gerecycleerd worden, maar het kost veel energie om dat te doen.
   
 • Droogbollen en wasballen
  Gebruik een wasbal in de wasmachine. Je bespaart op die manier niet alleen op wasmiddelen maar je machine gebruikt ook minder energie.

  wasbal kudzuIn de ballen zitten biologisch afbreekbare bolletjes die langzaam afbreken en de oppervlaktespanning van het water breken. Net zoals bij een wasmiddel zorgt dit ervoor dat het vuil makkelijker loskomt. De stof die vrijkomt verhoogt ook de zuurtegraad van het water waardoor de bacteriën sterven. De ballen gaan tot 150 wasbeurten mee.

  Vind je dat dit toch te ver gaat, kies dan voor een ecologisch wasmiddel . Een eco wasmiddel wordt in de natuur veel sneller geneutraliseerd dan een conventioneel wasproduct. 

  Voor het milieu is het uiteraard beter om helemaal geen droogautomaat te gebruiken. droogbal kudzuMaar als deze luxe opgeven je toch een beetje ver gaat, probeer dan een droogbal. Deze droogbol zorgt ervoor dat je was 25% minder lang in de droger moet. 
   
 • Eco shampoo en douchegels
  Denk ook in bad of onder de douche aan het milieu. Je kan spaarknoppen installeren aan de kraan of kiezen om een klokje in de douche op te hangen om niet té lang onder de warme straal te blijven staan.

  Biologisch afbreekbare shampoo en douchegels zijn niet alleen veel beter voor het milieu maar ook voor je eigen huid.
   
 • Bamboe

  Je vindt steeds meer kleding die uit bamboe is vervaardigd maar ook als je gebruiksvoorwerpen koopt, kan je kiezen voor bamboe. Bamboe is een enorm duurzaam materiaal en bacteriën overleven niet op een bamboe snijplank. Dus hygiënisch is het ook nog 'ns!
  Bamboe groeit snel, zelfs tot 1m per dag. Bamboe haalt ook veel meer CO2 uit de lucht dan gelijk welke andere boomsoort.
   
 • Gerecycleerd plastic

  speelgoed kudzuSpeelgoed vind je ook steeds meer in milieuvriendelijke versies. Het speelgoed van Green Toys bijvoorbeeld wordt gemaakt van gerecycleerde plastic melkflessen die lokaal gesorteerd worden. Het wordt lokaal ingezameld en naar de fabriek gebracht om een minimale afstand transport te hebben in de keten. Op die manier moeten geen materialen de hele wereld rondreizen nog voor ze naar de winkel getransporteerd worden. Ondertussen heeft het merk al 10 miljoen melkflessen gerecycleerd.

Alle afgebeelde producten zijn verkrijgbaar bij Kudzu.

Je bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

Ga naar de overzichtspagina »

Wat vind jij?


Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van Zappybaby.be, schrijf je dan in op onze wekelijkse nieuwsbrief.

Meest gelezen:

Kies hier je horoscoop

Horoscoop: Sterrenbeeld
De websites van sanoma maken gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?   Info   Deze melding verbergen
Advertisement