nl fr

FAQ

23 mei 2012

1. De eerste stappen

 

naar boven

2. De forums

 

naar boven

3. Mijn (gratis) blog

 

naar boven

4. Zoekertjes

 

naar boven

5. Veel gestelde vragen

     5.1. Wat doen als de pagina blijft herladen?

naar boven

 

1. De eerste stappen

1.1. Ik wil me registreren.

Registratie op Zappybaby dient om je een zo goed mogelijke service te bieden in een veilige en aangename omgeving. Het spreekt voor zich dat je privacy niet in het gedrang komt. Je kan je registreren door in de linkernavigatie onder 'Zappy-pas' op 'Registratie' te klikken. Wil je meer weten over het privacy beleid van Sanoma, klik dan hier.

 

naar boven

1.2. Ik wil een profiel aanmaken.

Je hebt een profiel nodig om zelf een blog te schrijven, fotoalbums te maken of video's op te laden etc. Je bepaalt helemaal zelf wat er in jouw profiel door anderen kan gezien worden. Het profiel geldt meteen ook als jouw persoonlijke homepage binnen Zappybaby. Zonder profiel kan je geen eigen content produceren. Klik op Mijn profiel in de Zappypas (linkernavigatie) om te starten.
Opgelet: als je bij je profiel een foto of een beeld wil opladen moet dit een *.jpg of *gifbestand zijn van max. 3 MB groot.

 

naar boven

1.3. Ik heb een homepage.

Als je een profiel aanmaakt creëert Zappybaby meteen een gepersonaliseerde URL voor jou (bijvoorbeeld: www.zappybaby.be/nl/blogs/orlando/index.html). Op die homepage kunnen anderen jouw blog, fotoalbums en/of video's zien maar ook wie jouw favorieten zijn, wie van jou een favoriet heeft gemaakt, of je zoekertjes aanbiedt, ... Die URL kan je makkelijk rondsturen naar vrienden en familie. Je kan de URL ook aanpassen als dat nodig zou zijn.

 

naar boven

1.4. Algemene vragen.

1.4.1. Wat gebeurt er als ik een profiel creëer waarin ik geen bijkomende informatie geef?
We tonen in dat geval enkel je nickname, eventueel de titel van je profiel, sinds wanneer je lid bent en de gemeente waar je woont.

 

naar boven

 

2. De forums

2.1. Ik wil me registreren.

Om aan de discussies op het forum te kunnen deelnemen (niet om mee te lezen) moet je geregistreerd zijn en een e-mail en wachtwoord hebben. Als je je wil registreren kan dat heel eenvoudig: ofwel via het loginvenster rechts bovenaan op elke forumpagina, ofwel via de Zappypas in de linkernavigatie. De forumapplicatie heeft zelfs een eigen registratieknop: ook als je daar op klikt kom je op de Zappybaby-registratiepagina terecht.

 

naar boven

2.2. Hoe werken de log-ins?

Het principe van de log-in is heel eenvoudig. Als je inlogt op de site ben je ingelogd op het forum. Als je inlogt op het forum ben je ingelogd op de site. En als je uitlogt op een van beide ben je voor beide uitgelogd.

 

naar boven

2.3. Hoe kan ik een nieuw onderwerp aanmaken?

Om een nieuw onderwerp te starten druk je op de knop 'Nieuw onderwerp' in een forum naar keuze. Je vult de velden in en eenmaal klaar kun je best eerst 'voorbeeld' kiezen om te controleren of je bericht juist weergegeven wordt. Zeker als je gebruik maakt van functies als [b], [quote], ... kun je met deze knop experimenteren zoveel je wilt.
Onderaan het tekstveld is er ook een mogelijkheid om bijlagen te versturen, indien nodig.
Heb je geen tijd om je bericht af te maken, maar wil je het wel bewaren, kies dan voor de knop 'opslaan'. Houd er rekening mee dat bij het bewaren van het concept alleen de titel en het bericht opgeslagen worden. Ieder ander element wordt verwijderd. De opgeslagen berichten kun je terugvinden in jouw gebruikerspaneel, bovenaan het forum. Kies 'beheer concepten' en daarin staan de berichten die je hebt opgeslagen.
Klaar met je tekst? Kies 'bevestig' en je nieuwe onderwerp is gemaakt.

 

naar boven

2.4. Hoe kan ik reageren op een onderwerp?

Ga naar het bericht waar je op wil reageren. Kies de knop 'plaats reactie' en voer de stappen uit die zijn uitgelegd in 2.2. Wil je graag tijdens het plaatsen van een reactie de tekst van het onderwerp herlezen, dan zie je even verder onderaan een tekstveld met daarin het volledige forum.
Net als bij het aanmaken van een nieuw onderwerp heb je ook hier de mogelijkheid om bijlagen in je bericht op te nemen.

 

naar boven

2.5. Hoe kan ik een bijlage toevoegen aan een bericht?

Je kan bestanden met beelden en foto's toevoegen aan je berichten. Je kan bestanden in 2 formaten opladen: jpg en gif. Als je foto's inscant of bewerkt voor het internet raden we aan de bestandsgrootte te beperken. Tip: gebruik een resolutie van 72 dpi en beperk het formaat van je foto's. Voor het versturen van een bijlage in een bericht volg je de stappen in de tab 'bijlage toevoegen'. De 'opslaan'-knop bij het plaatsen van een bericht dient om berichten op te slaan om ze dan later af te werken en te plaatsen. Een opgeslagen bericht kan je via het gebruikerspaneel opnieuw laden.

 

naar boven

2.6. Hoe kan ik de laatst geplaatste berichten het eerste zien?

Standaard staan in het forum de berichten en onderwerpen gesorteerd op datum. De jongste onderwerpen eerst en binnen een onderwerp de oudste berichten eerst. Onderaan heb je de keus de onderwerpen anders weer te geven, zoals sorteren op berichtdatum en of je aflopend of oplopend wilt sorteren.

 

naar boven

2.7. Hoe kan ik mijn verplaatste bericht nog terugvinden?

Als een onderwerp is verplaatst door de beheerder van het forum (bijvoorbeeld omdat het in de verkeerde rubriek gepost was) dan blijft er een link actief op de oorspronkelijke locatie. Als je daarop klikt dan kom je in het bericht in het juiste onderwerp terecht.

 

naar boven

2.8. Waar kan ik melden dat een bepaald bericht niet voldoet aan de huisregels?

Bij ieder bericht vind je aan de rechterkant een driehoek met een uitroepteken. Klik daarop en geef de reden van je melding aan. Eventueel kun je een begeleidende tekst weglaten.

 

naar boven

2.9. Forumreglement

Voor een aangenaam en veilig gebruik van de Zappybaby forums is het van belang dat je ook het forumreglement doorneemt.

 

naar boven

 

3. Mijn (gratis) blog

3.1. Hoe kan ik een blog aanmaken?

Je moet je eerst registreren en een profiel aanmaken. Klik dan op 'Mijn home' in het login-venstertje en je komt op je persoonlijke homepage terecht.
Daar kun je je eerste artikel aanmaken. Volg de aanwijzingen (beheer je blog/maak een artikel aan).
Er wordt een blog-editor geopend. Geef een titel in in het titelveld en schrijf je tekst in het artikel-veld. Aan het artikel kun je een foto toevoegen door bovenaan in de editor het -icoontje aan te klikken en een foto op te laden.
Opgelet: de beelden moeten *jpg- of *gifbestanden zijn en mogen niet groter zijn dan 3 MB.
Je kan een blogartikel meteen publiceren of als klad opslaan en pas later publiceren.

 

naar boven

3.2. Hoe kan ik een blogartikel editeren?

In het ID-venstertje rechts bovenaan zal je een link naar 'Beheer mijn blog' vinden als je ingelogd bent. Als je daar op klikt, kom je op je eigen homepage bij de blogs en onderstaande opties. Klik op de optie van je keuze om een blogbericht aan te maken, een fotoalbum te posten of een videofilmpje op te laden.
Om een fotoalbum aan te maken mogen je foto's niet zwaarder zijn dan 3MB. Je kan een titel geven aan je album, tags toevoegen enz. Zodra je deze velden hebt ingevuld, klik je op 'opslaan'. In het volgende scherm kan je de foto's opladen door te klikken op 'Foto opladen'.

 

naar boven

3.3. Wat gebeurt er als ik categorieën toevoeg?

Als je bij het aanmaken of editeren van een artikel aangeeft in welke (algemene) categorie jouw artikel thuishoort, kunnen wij het koppelen aan de échte artikels die in de Zappypedia databank zitten. Zo creëer je op je eigen profiel een lijst met 'gerelateerde artikels' en die geeft jouw profiel nog méér uitstraling. Tegelijkertijd zal iemand die in Zappypedia iets opzoekt ... ook jouw artikel als resultaat te zien krijgen.

 

naar boven

3.4. Wat gebeurt er als ik tags toevoeg?

Als je bij het aanmaken of editeren van een artikel aangeeft welke (algemene) tags of trefwoorden bij jouw artikel horen, kunnen wij het koppelen aan de échte artikels die in de Zappypedia databank zitten. Zo creëer je op je eigen profiel een lijst met 'gerelateerde artikels' en die geeft jouw profiel nog méér uitstraling. Tegelijkertijd zal iemand die in Zappypedia iets opzoekt ... ook jouw artikel als resultaat te zien krijgen.
We hebben alvast een hele lijst relevante tags of trefwoorden opgenomen. Je zal zien dat je, als je een tag intikt, mogelijk bestaande tags gesuggereerd krijgt. Je kan ook vrij je eigen tags toevoegen.

 

naar boven

3.5. Wat betekent het hartje-icoon?

Het hartje-icoon wordt gebruikt om aan te geven dat een bepaalde blog tot jouw favorieten behoort. In jouw profiel zullen jouw favoriete blogs te zien zijn. Omgekeerd kunnen ook anderen jouw blog als favoriet aanduiden. In jouw profiel zal je dan ook zien wie jouw blog leuk vindt.

 

naar boven

3.6. Wat betekent RSS?

RSS is de afkorting van 'Real Simple Syndication'. Het betekent dat je je op een blog kan abonneren. Wanneer de auteur van die blog dan een nieuw artikel aanmaakt zal je daar telkens van verwittigd worden en kan je meteen gaan lezen wat werd toegevoegd.

 

naar boven

3.7. Wat is het verschil tussen opslaan en opslaan/publiceren?

In beide gevallen wordt je artikel bewaard maar als je enkel opslaat bewaar je een 'kladversie' die nog niet gepubliceerd werd. Anderen kunnen dat artikel dus niet zien. Als je voor 'opslaan en publiceren' kiest wordt jouw artikel onmiddeliijk zichtbaar.

 

naar boven

 

4. Zoekertjes

4.1. Wat kosten zoekertjes?

Zoekertjes zijn gratis.

 

naar boven

4.2. Hoe lang kan ik een zoekertje bewaren?

Een zoekertje blijft 90 dagen in de databank zitten.

 

naar boven

4.3. Wat gebeurt er na 90 dagen?

Na 90 dagen kan je de periode eventueel verlengen. Dat doe je via 'beheer jouw zoekertjes', waar je een zoekertje kan editeren, verwijderen of verlengen.

 

naar boven

4.4. Hoe laad ik een zoekertje op?

Om zoekertjes te kunnen opladen moet je geregistreerd zijn. Je gaat naar de 'Zoekertjes'-sectie en klikt op 'plaats een zoekertje'. Er wordt een venster geopend waarbij je eerst bepaalt of je iets zoekt of iets aan te bieden hebt. Vervolgens geef je een titel, een beschrijving en kan je een foto opladen. We raden aan dat zeker te doen: het vergroot de kans dat er naar jouw zoekertje gekeken wordt. Kies ook zoveel mogelijk een relevante rubriek voor het zoekertje: ook dat bevordert een sneller resultaat.

 

naar boven

4.5. Hoe beheer ik mijn zoekertjes?

Je kan je zoekertjes behren door op 'beheer jouw zoekertjes' te klikken. Je krijgt een overzicht van de geplaatste zoekertjes en drie iconen: eentje om het te verlengen, eentje om het te editeren, eentje om het te verwijderen.

 

naar boven

4.6. Hoe kan ik reageren op een zoekertje?

Als je met vragen zit rond een zoekertje, ga dan je naar de detailpagina van dat zoekertje en klikt op de groene knop om een reactie te geven. Als je de eigenaar van het zoekertje rechtstreeks wil contacteren dan kan dat via 'contacteer de auteur van dit zoekertje'. Opgelet: op dat moment geef je ook je eigen e-mailadres door. Doe dit dus enkel als je ook echt gecontacteerd wil worden.

 

naar boven

4.7. Waarom zijn er ook tweedehands-forums?

De zeer populaire tweedehands-forums zijn overgezet van de oude zappybaby.be. De nieuwe site bevat echter een echte en performante zoekertjes-applicatie waarbinnen je makkelijker kan zoeken en met meer resultaat zoekertjes kan opladen. De forums waar mensen tweedehandsartikelen aanbieden of zoeken zullen op termijn verdwijnen.

 

naar boven

 
 

5. Veel gestelde vragen

5.1 Wat doen als de pagina blijft herladen?

   Dit kan te maken hebben met de tijdelijke internetbestanden en/of  de cookies die de browser opslaat. 

  • Open je browser
  • Maak volgende toetsencombinatie: Ctrl + Shift + Delete
  • Kies in het uitklapmenu voor “Everything.
  • Vink “Cookies” en “Cache” aan.
  • Tot slot klik je op “Clear Now” 

naar boven

Je zwangerschap week na week

zwangerschap week na week

Hier kan je week na week volgen hoe je lichaam verandert, hoe groot het kleintje in je buik (al) is en nog veel meer...

De websites van sanoma maken gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?   Info   Deze melding verbergen
Advertisement